Всі скаргиТаємний покупецьЧому в Італії важко з’їсти автентичну італіську піццу

Піцца вважається найбільш італійською стравою – настільки італійською, що країна номінувала піццу на внесення до списку ЮНЕСКО, пише видання Quartz.

Приготування смачної піцци – це мистецтво. Ціла академія навчає цій справі. Також ця сфера підійде для тих, хто шукає роботу – адже влаштуватися хорошому піцеолі не так вже й важко. За даними Академії Pizzaioli (Академії Піцца-кухарів), бізнес з приготування та продажу піцци не рідкість, він величезний на ринку праці Італії: 100 000 працевлаштованих на посаду піцца шеф-кухаря (pizzaioli)  на повний робочий день, більше 50 000 працюючих в цій сфері на вихідні дні, і, як мінімум є, 6 000 вакантних посад.

Але приготування піцци не легка справа, особливо, якщо врахувати необхідність постійного перебування біля печі, в якій постійно горять дерев’яні колоди, даючи тепло в 400 °С. Саме така сильна температура дає змогу приготувати сотні піцц лишень за одну ніч. В цілому близько 1.6 міліардів піцц з’їдають італійці щороку, відмічають в академії.

Це може бути основною причиною, чому все більше італійців відмовляються від роботи в сфері приготування піцци та делегуют її іммігрантам. За даними Coldiretti, основної сільськогоподарської організації Італії, як мінімум, 35% усіх піцца-кухарів не із Італії. В Мілані, додаткові дані вказують на те, що половина магазинів піцци, належать і керуються іноземцями.

Наприклад, значною мірою працюють в сфері піцци єгиптяни. Як і в багатьох середземноморських культур, Єгипет має давні традиції хлібопекарства, що чудово перетворюється в приготування тіста для піцци. За даними, 20% або 20 000 чоловік з усіх pizzaioli в Італії – єгиптяни. В Мілані, в 2010 році було 119-піцца-кухарів з Єгипта і тільки 31 – з Кампаньї, околиці Неаполя.

В якості їжі піцці віддають перевагу багато іммігрантів, одночасно в харчовій промисловості спостерігається тенденція створення нових робочих місць початкового рівня в сфері приготування піцци для безлічі іммігрантів. Чисельність іноземних підприємців в харчовій промисловості зросла на 30,9% в період з 2010 до 2015.

В цілому 10,7% підприємців в харчовій промисловості Італії є іноземцями.

Опубліковано: "ЕКСУ"

Опубліковано: "ЕКСУ"

"Електронна книга скарг України" - твій гідний удар по беззаконню. Ми публікуємо скарги звичайних людей для журналістів з усієї України. Досить мовчати!

Related Posts

Рекомендуємо почитати

Selected Title

Архіви

Електронна книга скарг України

Електронна книга скарг України. Твій нищівний удар по беззаконню. Ми 7 років захищаємо звичайних українців, публікуючи їхні скарги для журналістів.

У нас дуже гарна розсилка. ПОДИВИТИСЯ ПРИКЛАД
Ми з Вами вже хвилину.
Давайте продовжимо?
Підпишіться, щоб отримувати якісну аналітику та цікаві статті або долучайтеся до Facebook
Підписатися!
Ні. дякую!