Сайт знаходиться на тестуванні. Можлива некоретна робота. Приносмио вибачення за незручності. 

Який йогурт кращий?

29.11.2012 11:32
13756
 

Йогурти корисні, як для дітей, так і для дорослих. Але засилля цієї продукції в супермаркетах змушує задуматися, а який йогурт кращий, і як обрати хороший йогурт? Читайте далі… Якщо Вам подобається йогурти і Ви просто їх механічно згребаєте з полиць, варто задуматися, чи правильно так робити. Бо висока ціна – не завжди запорука якості. Щоб дізнатися, який йогурт кращий, слід почати з упаковки. Вивчаємо упаковку. Візьміть з полиці будь-який йогурт і подивіться на його склад. Найчастіше пишуть, що там є молоко нормалізоване, молоко відновлене, молоко сухе знежирене, всілякі стабілізатори, ароматизатори, регулятори кислотності. І як Вам здається чи можна сказати, що такий йогурт кращий?

Справжній йогурт – «живий»

Можна сказати, що «живий» йогурт, корисніший ніж звичайний. В такому «живому» продукті мають бути присутні бактерії. Шукайте на етикетці напис «активні» і «живі» культури, наприклад, Lactobacillus bulgaricus, Bifidus и Lactobacillus acidophilus.

В складі справжніх, натуральних, йогуртів завжди присутні Lactobacillus bulgaricus, а от така культура, як Lactobacillus acidophilus – може бути відсутня. Але саме культура притаманна саме кращому йогурту. Вона корисна для нашого шлунку. Виробники йогуртів можуть піти й на хитрість, наприклад, замість: «Живі активні культури» напишуть «вироблений на основі живих лактобактерій».

Строк придатності

Який йогурт кращий? Той у якого термін придатності – не більше двох тижнів, але в ідеалі, він не повинен перевищувати більше тижня. Звичайно, щоб йогурт тримався довше, вже багато сказано, що виробник буде йти на хитрощі. Одна з них, яка подовжить термін придатності – термінізовані йогуртові продукти. Але слід зазначити, що в таких продуктах корисна мікрофлора відсутня. Бо така термінізація проходить завдяки термообробці, яка збільшує термін придатності і може доходити до трьох-чотирьох місяців. Є певні міжнародні стандарти якості, згідно яких, саме кращий йогурт не повинен проходити термообробку і в ньому повинні зберігатися молочнокислі бактерії, які помирають через 5-7, максимум, через два тижні при температурі 0 + 10С.

Який йогурт кращий з додаванням фруктів і підсолоджувачами чи без?

З вмістом фруктів і підсолоджувачів йогурти подобаються малюкам, але от користь від них сумнівна. Калорій цукру в них навіть більше ніж власне самого йогурту. Без сумніву, краще купувати натуральний продукт без наповнювачів, а вже потім, додати до нього всі необхідні інгредієнти: банан, апельсин, загалом, те, чого хочеться… Але любителів справжнього йогурту, не так просто і знайти. Більшість покупців віддають перевагу йогуртам з домішками. Але знову ж, повертаючись до теми термообробки, такі фрукти, які додаються до йогурту піддаються оборобці і в результаті залишаються без вітамінів. Купуючи йогурт – кращий буде, який вміщатиме два головних інгредієнта: знежирене або пастеризоване молоко, а також той, в якому є живі культури молочнокислих бактерій.

Кращий йогурт, на що звертати увагу?

При купівлі варто звернути увагу на вміст кальцію - корисного мікроелементу. Його вміст в йогурті має бути в межах 300 мг. А калорійність – не більше 250 Ккал. Небезпечні інгредієнти в йогурті. Тут все просто, намагайтеся не купувати йогурт з написами про ароматизатори, ідентичні натуральному – це чиста хімія, яку часто використовують в їжі.

Який кращий йогурт: упаковка

Не купуйте йогурт з деформованою упаковкою. Пом'ята упаковка - вона говорить про порушення герметичності , а значить і про те, що вміст її – може бути шкідливим для здоров’я. В деяких джерелах стверджують, що упаковка пластмасова краща для йогурту – бо під час транспортування він краще зберігається.

І на додачу, який йогурт кращий? – приготований власними руками

1. Потрібне розігріте молоко до 40-45 градусів. 2. Додаємо йогуртову закваску. Закваскою може стати звичайний куплений йогурт, який кращий йогурт – ми вже про це говорили. Обрали, додали. Це буде тільки першою закваскою, далі основою може слугувати йогурт, який Ви самі приготуєте. 3. Залежно від температури потрібно утеплити йогурт і саму посудину, в якій готуєте йогурт. Можна поставити і на батереї – головна мета забезпечити правильну-рівну температуру протягом 4-10 годин. 4. Залишаємо молоко на 4-10 годин. За скільки буде готовим продукт залежить від температури. 5. Перевіряти необхідно йогурт пару разів за це час. Про готовність його свідчить біла маса з невеликою кількістю сироватки згори. 6. Готовий йогурт, кладете в холодильник, додаючи фрукти по бажанню. Там він доготується , і навіть кислота, якщо трохи перетримати в теплі – зникає.

Поділитись:
Останні скарги
На що скаржаться українці і яке найкриміногенніше місто? Звіт нашого порталу
Аферистка-роботодавець купається в чужих грошах: відправляє українців до Німеччини та кидає
Лісничі вбили рідкісну тварину, а їх начальника Зеленський визнав "Заслуженим лісником України"
Роботодавець-шахрай обдурює українців у Берліні: гроші взагалі не віддає, а робочі голодують
Власниця агенства з працевлаштування відправляє українців не на роботу, а в рабство
"Обігнали Трампа": зарплати українських чиновників перевищили доходи президента США
Трудове рабство: українці працювали на заводі в Чехії безкоштовно. Грошей так і не дочекались
Міністерство освіти хоче ввести дистанційне навчання на постійну основу. Батьки шоковані
"Зупиніть свавілля поліції!": українці скаржаться на протиправні дії правоохоронців
"За 3 місяці "ЗЕленої осені" загинуло більше українських бійців, ніж за весь 2018 рік"
Стрічка