Насправді і в натуральних фруктах є барвники. Уявіть, що тоді в косметиці... Чи безпечно їсти і, що їсти?
Світовий ринок косметики торік склав, по різним оцінкам, від $230 до $430 млрд. Якщо порівняти, наприклад, з Українським Євро 2012 – тоді прогнозували отримати від $300 млн до $1.5 млрд.
Якщо Вам не байдуже, що міститься в гарних тюбиках і флаконах, з яких починається кожен ранок, то одним з кращих джерел інформації може послужити Chemistcorner - блог американського хіміка Перрі Романовськи, розробника косметики і автора кількох бестселерів. Одним з головних хітів блогу Романовськи стала стаття, в якій він розбирає найнебезпечніші інгредієнти гелів для душу, помади і всього іншого.
Без них більшість косметичних засобів були б жовтими або коричневими. Барвники викликають рак - звинувачення настільки ж загальне, наскільки і безпідставне: немає жодного наукового дослідження, яке доводило б шкоду барвників у тих концентраціях, які використовуються в косметиці. Чи треба говорити, що всі барвники проходять незалежну державну перевірку?
Також зволожуюча речовина, яка очевидно з назви, родич вазеліну. Строго кажучи, цілком натуральне з'єднання. Що ж до небезпеки парафінового масла, всі звинувачення на його адресу (викликає сухість, старіння шкіри, закупорку пор) спростовуються численними науковими даними.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чим небезпечні водомети для людей?"В цілому антитеза «натуральне - хімічне» для людини, з хімічною освітою або просто здоровим глуздом, звучить абсурдно: природні алергени і токсини можуть бути смертельно небезпечні для людини (взяти хоч пилок берези або отруту чорної мамби), і, навпаки, створені в лабораторії сполуки можуть бути абсолютно безпечні і корисні ( наприклад, улюблені населенням вітаміни).
МУРАВ’ЇНА КИСЛОТА ДІАЗОЛІДІНИЛ РЕЧОВИНА
Хоч і трудно вимовляти, але саме ця сполука – теж консервант, у воді розпадається з утворенням мурашиної кислоти, яка і вбиває бактерії. Дійсно, мурашина кислота може викликати подразнення, мутації і рак, проте ключовий момент - це кількість, в якій вона може бути токсична. Склад її в шампуні настільки мізерний, що треба було б вжити кілька флаконів шампуню за раз (причому всередину), щоб отримати реально небезпечну кількість мурашиної кислоти.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ОГОЛЕНА ЖІНКА ЗАКЛИКАЛА ВСІХ НА ЄВРОМАЙДАН"
ФАРБНИКИ

ТАЛЬК
МІНЕРАЛЬНЕ МАСЛО, ПАРАФІНОВЕ МАСЛО, РІДКИЙ ПАРАФІН

ПАРАБЕНИ
Консерванти, надійні протягом довгого часу і стійкі до невеликого нагрівання, а також досить безпечні - завдяки цим трьом якостям вони і стали так популярні.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ХІМІЯ І ЇЖА"Ідея, що парабени в косметиці руйнують гормони, викликають рак і хвороби серця, не має під собою наукової основи. Навпаки, їх безпека підтверджена науковими дослідженнями, причому неодноразово.