Фото: "ЕКСУ"

Нове місце. Café L’etage – перевірено

Ось і дісталися нового місця. Як я зрозумів називається «Поверх», французькою Café L’etage, гугл транслейтер перекладає як Кафе L’ поверх. Хоч в назві і є слово кафе, це місце...

Ось і дісталися нового місця. Як я зрозумів називається «Поверх», французькою Café L’etage, гугл транслейтер перекладає як Кафе L’ поверх. Хоч в назві і є слово кафе, це місце легко може претендувати на звання ресторану. Можливо, директори вирішили піти на компроміс і не відсікати таку велику аудиторію, яка в скрутні часи краще піде в кафе, ніж в ресторан.

[quote_box_right]”Кафе Лєтаж” знаходиться на розі вулиць Рогнединська і Шота Руставелі, де раніше був салон «Феррарі».[/quote_box_right]

Конкурентів на цьому розі дуже багато: тут і м’ясний ресторан вже із історією «Біф», найдавніше місце «Корона», популярне пристанище для молоді «МілкБар», поруч елітний ресторан чи кафе «Тач», трохи далі «3Б кафе» зі своїми смачними бургерами, вже звичний нам ресторан китайської кухні «Жовте море» і ще безліч різних закладів, які тут існують роками і, схоже, гідно поділили відвідувачів – та от чи зможе скласти конкуренцію цим місцям Café L’etage (кафе Лєтаж), ми йдемо перевіряти.

Маркетинг хід придумали не поганий – до кінця серпня на все меню знижка близько 50-60%. Можна покуштувати смачну Фуа-гру з солодким соусом всього за 75 гривень, що ми і зробили, поїсти смачні супи за 30 грн., скоштувати сирні кульки за 40 гривень, загалом, наїстися вдвох (якщо ви не звикли їсти багато, – ред. ) можна гривень на 250-300.

Для вас ми сфотографували меню, перед тим, як завітати в кафе Лєтаж, можете ознайомитися.

Страв не багато, але, в принципі, достатньо для пари візитів. Зверніть увагу ціни, що праворуч, виділені чорним в меню – це акційні і діють до 31 серпня. Потім будуть діяти ті, що по центру. Перша ціна – вага.

Це не всі позиції. Ще є алкоголь, але його, чомусь, не сфотографували.

Це не всі позиції. Ще є алкоголь, але його, чомусь, не сфотографували.

Café L’etage-menu2Читайте також: “Таємний покупець: книга скарг депутатської їдальні

ОБСЛУГОВУВАННЯ

Обслуговування – чудове. Одразу на порозі зустрічає привітна дівчина. Веде аж до самого місця. Через пару хвилин підійде офіціант. Усі чуйні, вислухають, можуть поговорити, порадити, меню більш-менш знають. Так вийшло, що при вході в Café L’etage ви одразу побачите барну стійку – бармени це теж розуміють і не пропустять повз жодного гостя, що також порадувало.

Ми були тут двічі. Один раз ввечері – багато людей, але при цьому на якість обслуговування це не вплинуло. Столи розставлені так, що ви спокійно можете обговорювати найінтимніші дрібниці – вас не почують.

На вечерю ми замовили суп з баклажанів за 30 гривень. Фуа-гру за 75 грн. Один чорний чай по-моєму за 20 гривень, принесли його в гарному чайничку із логотипом гордості Відня, як називається правильно і не згадаю, можливо чай таки і був Австрійський, але офіціанти цього нам не сказали. Тому просто випили чай – чай як чай, нічого особливого. До чоловічого шлунку вирішили замовити пасту – обирали за гарною назвою: “Фарваллє з соусом песто і цукіні“. Принесли звичайні макарони з соусом песто. В принципі, було смачно, але вдруге вже цю страву я б не обрав – нічого особливого. І запили все це пивом з Бельгії – пиво було чудовим, коштувало 40 грн за маленьку пляшку 0.33. Мабуть тільки заради цього пива я б приходив туди ще.

Чай з назвою, яку я ніколи не міг вимовити, може підкажете як - пишіть в коментарях ;)

Чай з назвою, яку я ніколи не міг вимовити, може підкажете як – пишіть в коментарях 😉

Фуа-гра перед вами. А цей маленький кошик хліба продали за 20 грн.

Фуа-гра перед вами. А цей маленький кошик хліба продали за 20 грн.

Ось суп-пюре з баклажанів. По центру сир якийсь.

Ось суп-пюре з баклажанів. По центру сир якийсь.

Місце бере своїм інтер’єром над ним працювали дизайнери, тому їхню руку одразу відчутно. Особливо підкупає зелень, яка тут повсюди.

caf-letage-dizayn-centr-kievБільше про дизайн в Café Letage можна почитати там, де про це писали, ми зосереджуватися на цьому не будемо – нас цікавить сам механізм роботи.

Бачили сцену, схоже будуть радувати гостей і живою музикою, але коли там грають і чи грають взагалі – залишилося загадкою, цього хостес нам не розповіла, хоча і могла, бо має такий дорогий час для розмов, доки веде гостей до свого місця. Можливо сцена запрацює трохи пізніше – офіційне відкриття назначили на вересень, про що я дізнався сам з мережі – офіціанти цього нам не сказали.

Загалом, обслуговуючий персонал (вибачте хлопці і дівчата з Café L’etage за таку суху подачу) міг би більше працювати над іміджем закладу. Я розумію, що це може і робота маркетолога, але цю чудову справу краще трохи перейняти, щоб клієнти носили цей багаж знань і ділилися з друзями. Адже один задоволений гість може привести до закладу ще 5-7 людей. Що я і зробив потім.

Туалет – затишний: не смердить, новенькі вмивальники, вода є, руки посушити можна. Здивували лишень пісуари, які так тісно розташовані один до одного, що навіть будучу самотужки в туалеті мені ставало трохи незручно, що вони таки близько до мене.

Там є ще один пісуар, але він не потрапив, щось було соромно, якщо хтось зайде, а я тут туалети фотографую. Тому так.

Там є ще один пісуар, але він не потрапив, щось було соромно, якщо хтось зайде, а я тут туалети фотографую. Тому так.

Виходячи за нами усі попрощалися – таємний покупець залишився задоволеним Café L’etage в перший день, але наступного дня, наче весь персонал став не з тієї ноги.

ДЕНЬ НАСТУПНИЙ В “КАФЕ ЛЄТАЖ”

Нас зустріли. Привіталися. Все йшло чудово. Але, цього разу захотіли сісти за стіл ближче до вікон, бо в перший день – усі вони були затягнуті шторами, примітили один стіл – виявилося, що це тільки для «певних гостей», які можуть з’являтися тут коли завгодно. Я так зрозумів – для керівництва. Загалом, з самого ранку мене змусили думати не про чудову каву, заради якої я прийшов, а про якісь обмеження. Всілися в центрі зали. Замовили каву. Роли. Бургер з «не дуже солоним лососем», якось так в меню написано, загалом, пам’ятайте, після цього «не дуже» цілий день я намагався далеко не відходити від місця де є вода – пити хотілося катастрофічно;) Але бургер був смачний, тим паче акційна! ціна щось 80 грн. – порція того коштує. Більше 100 грн. я б за нього не віддав, краще б пішов поїсти в «3Б», що поруч.

Тут сирні кульки за 40 грн. з соусом - в порції три штуки. За 60 грн. 4 штуки. Поруч ще роли з овочами.

Тут сирні кульки за 40 грн. з соусом – в порції три штуки. За 60 грн. 4 штуки. Поруч ще роли з овочами.

Попросили каву еспресо без молока, іншу американо з молоком – принесли обидві з молоком. Оскільки я люблю еспресо в маленькій чашці, – офіціант через те, що подумав сам, що воно з молоком – приніс еспресо в великій. Попросили переробити. Спочатку офіціант промацав ситуацію, чи можна цю каву просто перелити в іншу філіжанку, на що отримав чітку відмову. Переробляли каву довго. Дуже довго. Поїли. Замовили ще каву і рахунок. Рахунок принесли в якомусь бокалі з-під пива, а потім ще й не могли розрахувати – офіціант десь загубився. Я попросив це зробити ще одного офіціанта – але це не пришвидшило розрахунку – загубився десь і другий. Просиділи з рахунком хвили 15, після чого просто зібралися і принесли його менеджеру. Це прискорило процес. Не критично, але другий день був не настільки чудовим, як перший.

В принципі, радимо вам Кафе L’ поверх, чи Café L’etage, чи кафе «Поверх», чи кафе “Лєтаж” на Рогнединській. Обслуговування зустрічали і гірше в кафе. Але будьте готові до сюрпризів. А таємний покупець ще завітає 😉

Опубліковано: "ЕКСУ"

"Електронна книга скарг України" - сайт кожного українця. Це віртуальний місток між людьми, у яких є проблеми, і журналістами, які шукають таких людей!

Читайте також

У нас дуже гарна розсилка. ПОДИВИТИСЯ ПРИКЛАД
Ми з Вами вже 50 секунд.
Давайте продовжимо?
Підпишіться, щоб отримувати якісну аналітику та цікаві статті 
Підписатися!
Ні. дякую!
"Електронна книга скарг в Білій Церкві"Електронна книга скарг Закарпаття" (готується до запуску)
Ми в інших містах