Визначені продукти, які краще вживати окремо

Визначені продукти, які краще вживати окремо

1725

Вчені довго думали, які ж продукти не поєднуються з іншими є резльтат.

Не поєднувані продукти не засвоюються, викликають бродіння і отруюють організм токсинами. Дієтологи рекомендують дуже уважно ставитися до того, що Ви кладете собі в тарілку.

"ЧОРНИЙ СПИСОК ПРОДУКТІВ З ГМО"

Звичні продукти харчування при неправильному поєднанні можуть негативно позначитися на травленні і на фігурі, послабити захисні функції організму.

Святковий стіл, який ламався від продуктів, закінчився, але тепер ми пожинаємо його наслідки. Для того, щоб швидко привести фігуру в порядок, -  без змін у харчуванні не обійтися. Але, якщо не хочеться сідати на сувору дієту, намагайтеся харчуватися просто. Проста їжа засвоюється краще і з найменшою порівняно зі складною їжею навантаженням на органи травлення. А чим більше різноманітність страв в один прийом, тим складніше для травлення. Деякі продукти, з'їдені разом, можуть дати негативний ефект - уповільнити або взагалі припинити засвоєння корисних мікроелементів і вітамінів. На фігурі це згодом позначиться не найкращим чином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЇЖА І ХІМІЯ"

Які ж продукти не можна поєднувати?

Є продукти, які не повинні поєднуватися ні з якими іншими, щоб уникнути негативних наслідків для організму: це молоко, диня, банани.

М'ясо і сир. Разом з сиром в організм потрапляє фосфор, а з м'ясом - цинк. Ці мінерали погано "дружать": фосфор уповільнює повне засвоєння цинку. Тому, краще відмовитися від улюблених відбивних з м'ясом, а замінити цю страву на щось смачненьке, наприклад, з овочами.


Макарони і м'ясо. Любителів макаронів по-флотськи чекає погана новина: поєднання цих двох продуктів може спровокувати здуття живота, бродіння через незасвоєний їжі, важкість у шлунку.

Овочі та алкоголь. Випивши всього один келих вина за вечерею, ви ризикуєте перетворити овочевий салат в марну гірку. Спиртне ускладнює засвоєння вітамінів з овочів. Хоча на усіх фуршетах, саме це і поєднується.

Картоплю і яйця. У картоплі є у великій кількості мінерали. Вони можуть негативно позначитися на засвоєнні заліза і кальцію, які знаходяться в яйцях.

А от томатний соус і кетчуп, навпаки, краще їсти - ці продукти омолоджують.

     Про це свідчать результати останніх наукових досліджень. Зокрема, вчені з'ясували, що люди, які протягом декількох місяців вживали в їжу найзвичайнішу томатну пасту, мали набагато молодшу і свіжу шкіру. Вплив на організм томатної пасти можна порівняти із засобами для засмаги високого ступеня захисту. Іншими словами, крім омолоджувального ефекту, томати мають сонцезахисними властивостями.

     Фахівці вважають, що антиоксиданти, що входять до складу м'якоті та соку томатів, здатні знищувати вільні радикали, які утворюються під дією сонячних променів і завдають шкоди шкірі, змушуючи її старіти. Однак старіння - не найстрашніший результат впливу на шкіру вільних радикалів. Ці шкідливі молекули можуть сприяти розвитку раку шкіри. Одночасно було проведено інше дослідження, в ході якого було встановлено, що екстракти помідора захищають від руйнування мітохондрії в ДНК шкірного покриву і є джерелами клітинної енергії.

Руйнування мітохондрій також прискорює процес старіння шкіри.  У результаті організатори дослідження зробили висновок, що вживання в їжу томатів і томатного соку істотно підвищує концентрацію колагенових волокон у шкірі. А таке значне підвищення колагену може свідчити про можливість запобігти старіння шкіри і організму в цілому. Також любиелі помідорів, на половину менше схильні до ризику захворіти на дипресію.

Пам'ятайте, що поради носять рекомендаційний характер, вчені - то є вчена, а Ваш шлунок- Ваш, можливо, те, що для них добре, для Вас буде погано.

Щиро Ваша, "Електронна книга скарг України";)

reaction.ua@gmail.com:підписка