fbpx

Хімічні домішки до Вашої їжі.

З’їли ковбаски, випили улюблений сік чи попоїли консерви, окрім продуктів Ваш шлунок почали атакувати харчові домішки. За допомогою них поліпшують смак і вигляд улюбленого, наприклад, тортика. Також за допомогою...
yagodi-frukti-vitamin-zdorovie
Фото: http://gloss.ua/

З’їли ковбаски, випили улюблений сік чи попоїли консерви, окрім продуктів Ваш шлунок почали атакувати харчові домішки. За допомогою них поліпшують смак і вигляд улюбленого, наприклад, тортика. Також за допомогою цієї продуктової хімії виробники запобігають окисленню, псування чи утворенню плісняви на продуктах. Важливо, перед покупкою проглядати склад бажаного товару.  Харчові домішки поділяються на декілька класів:

1)      Е  100 –Е 182 – це барвники

2)      Е  200 –Е 299 – це консерванти

3)      Е  300 –Е399 – це антиоксиданти (запобігають окисленню, а значить саме вони роблять термін зберігання продукти довшим)

4)      Е 400 –Е499 – це стабілізатори (зберігають потрібну консистенцію продуктів)

5)      Е 500 –Е599 – це емульгатори (вони чимось схожі, за дією, на стабілізатори)

6)      Е 600 –Е699 – це поліпшувачі смаку й запаху, тобто аромату Ваших продуктів.

7)      Е 700 –Е799 – це запасний діапазон позначок

8)      Е 900 –Е999 – це газифікатори, посилювачі смаку

9)      Е 1000 та решта – це  підсоложувачі, речовини для глазурування, герметики, роздільники, текстура тори, солі-плавителі, гази-витискачі (пакувальні гази для харчових продуктів у аерозольній упаковці), речовини для змащення пекарських форм, речовини, що запобігають утворенню грудок  у цукрі, борошні, солі, крохмалі.

От якщо таку хімію їсти постійно, тут і не потрібно бути експертом, щоб сказати, що вони забруднюють наш за Вами організм. Звичайно забруднення може і вивестися згодом при вживанні меншої кількості харчових домішок чи при активній життєвій позиції, але якщо не звертати увагу на Ваше харчування – весь цей список може призвести до утворення різноманітних хвороб. В Європейській зоні, США, дозволяють застосовувати  лише біля 60%-70% від списку харчових домішок, що наведені вище.

В Україні забороняють такі барвники:

Е102, 103, 105, 110, 111, 120, 121, 124, 123, 125, 126,127, 130, 152 та небезпечну сполуку – формальдегід Е240, який раніше використовувався як консервант.

Щодо підозрілих харчових домішок чи, назвемо їх потенційно небезпечними відносяться такі:

Е104, 122, 141, 150, 171, 173, 180, 241, 477.

Стабілізатори, консерванти, які так люблять пхати в продукти виробники – відносяться до канцерогенних речовин (які сприяють утворенню та розвитку ракових захворювань) це такі:

Е131, 142, 210 – 213, 215 – 217, 240, 330.

Ті, хімічні домішки, що стануть  першим ворогом Вашого шлунку:

Е221 – 226.

Другим номером, ті, що подразнюють шлунок такі:

Е338 – 341, 407, 450, 461 – 463, 465, 466.

Звичайно, окрім некорисних  є ті, що нейтральні до організму, якщо немає алергії на них, або індивідуального відторгнення організмом:

E100, 101, 140, 141, 160а, 160b, 160с, 160d, 160e, 160f, 163, 242, 297, 301, 302, 304, 306, 308, 309, 335, 340, 343, 350-354, 356, 415, 417, 442, 470a, 470b, 471, 472a, 472b, 472e, 472f, 474-477, 481, 493, 507, 513, 528, 530,535, 538, 551, 574, 577, 905a, 938, 939, 942, 948, 948, 957, 959, 966.

Читайте також

У нас дуже гарна розсилка. ПОДИВИТИСЯ ПРИКЛАД
Ми з Вами вже хвилину.
Давайте продовжимо?
Підпишіться, щоб отримувати якісну аналітику та цікаві статті або долучайтеся до Facebook
Підписатися!
Ні. дякую!
НЕ ПРОҐАВ  -45%  НА ПОДАЧУ СКАРГ
НЕХАЙ ПРОБЛЕМИ ВИРІШУЮТЬСЯ САМІ - ТИСНИ, ЩОБ ДІЗНАТИСЯ ЯК