eda-iza-ximija-gamburger-est-tabletki

Їжа і хімія: чим нас годують виробники насправді

Коли їмо все здається дуже смачним. Але насправді, разом із можливими вітамінами, з їжею до шлунку потрапляє і хімія. Яку найчастіше хімію ми їмо разом із їжею, читайте далі....

Коли їмо все здається дуже смачним. Але насправді, разом із можливими вітамінами, з їжею до шлунку потрапляє і хімія. Яку найчастіше хімію ми їмо разом із їжею, читайте далі.

Їжа і хімія – пресерви:

Пресерви, коштують не дорого і, майже, делікатесь. Що може ховатися під       яскравою      обгорткою і обіцянками виробників не знає ніхто.

Тим паче, що в такій їжі, хімія може досягати найвищої позначки, відмічають експерти. Почнемо напевне не з пустих заяв, а з одного тесту, який провів вітчизняний телеканал. Навмання в супермаркеті обрали п’ять різних пресервів з рибкою. Чотири з них – не відповідають по показнику загальних мікробних чисел.

Перевищення в них і в два і в три рази. У двох з таких зразків – перевищення по групі кишкових паличок. Крім того, у знову ж таки, чотирьох зразках з п’яти виявився перевищений вміст дріжджів. А це говорить про причину псування продуктів. Або він був зіпсований або вийшов строк придатності. І це не говорячи про хімію в такій їжі, яка разом з дріжджами теж починає працювати і зовсім не на користь організму.

У держінспекції з питань захисту прав споживачів кажуть, що від початку 2011 року на пресерви до них ніхто не скаржився. Лікарі кажуть, що якщо з’їсти таку продукції разом з хімією в їжі можуть виникнути рвотні рефлекси, діарея, висока температура.

Рідше, але теж існує небезпека появи сальмонели або ботулізм. І найстрашніше, що за зовнішнім виглядом – пресерви можуть бути в повному порядку, і їжі і хімії в ній не знайти. Радять фахівці наступне: тримати філе в холодильнику. Бо якщо пару годин воно постоїть при кімнатній температурі усі бактерії і ця хімія в їжі – активізуються.

Їжа і хімія – ковбаса

За статистикою Держспоживінспекції в Україні лишень 3% ковбасних виробів дотримуються стандартів виготовлення. Решта, а це 97%! Містять синтетичні речовини і різні фарбники. Наприклад нітрит натрію, навіщо цей компонент до ковбаски? Придати гарного рожевого кольору. Він використовувався із самою появою ковбаси – бо цей інгредієнт робить її дійсно апетитною. Кількості його в ковбасі не багато і повинна суворо контролюватися.

Запах. Якщо Ви постійний відвідувач нашого сайту, то, мабуть, пам’ятаєте, що на ринку з’являються спреї з різного роду ароматами – про це можна прочитати ТУТ. А якщо виробники можуть робити спреї, то, те, що існує ароматизатори і їх теж можна використати в ковбасі – не проблема. Про домішкі до їжі з літерою «Е», почитати можна ось ТУТ, яка “Є-шечка”, за що відповідає;)

Їжа і хімія – мінеральна вода

Якщо ця мінералку із природних джерел – звичайно про користь і не слід говорити. Споживання її в помірній кількості тільки зробить Вас здоровішим. Але якщо мова йде про мінеральну, яка продається на прилавках магазину, тут краще задуматися про те, яку краще споживати.

Слід для столових обирати ті, в яких мінералізація не висока –до 4-4,5 г/л. Якщо п’єте з більшим вмістом мінералізації вона може призвести до збою функціонування деяких органів. Фахівці відмічають, що споживання певних мінералізованх вод може призвести до остеопорозу. Кістки втрачають свою міць. Іноді краще віддати перевагу чаю чи соку.

Їжа і хімія – молоко

Термін придатності свіжого молока, з –під корови, може сягати не більше трьох днів. А на пакетах з цим продуктом можна прочитати, що воно вистоїть і місяць, і два, і три. Експерти відмічають, що в нього можуть додаватися і спеціальні антибіотики, здаля збільшення терміну придатності.

А бо ще один компонент, який можна зустріти в молочних продуктах – турізін. При довготривалому вживанні такої молочної їжі з хімією можуть викликатися і гастріти, і гастродуоденіти. Хімічити на молоці починють ще з самих початків, коли молоко завозять підприємствам, яким не вистачає сировини, самі ж власники корів.

Наприклад, додаючи пачку соди на тонну молока, щоб воно трохи довше постояло. Але те, що роблять вони і те, як хімічать на заводах навіть порівнювати не слід – небо і земля. Часто виробники до своїх молочних продуктів: сметана, майонез, йогурт … можуть додавати і рослинні жири, але звичайно у складі їжі забувають вказувати цю хімічну домішку.

Відрізнити масло з рослинним жиром від справжнього можна за допомогою простого експерименту: розгроніть упаковку масла і залиште на 2-3 години, при кімнатній температурі, – справжній продукт не повинен змінювати свою форму і розтопитися. А в тому, де будуть рослинні жири – воно розтане, але буде схожим більше не тісто, ніж на масло.

Їжа і хімія – в наш час невід’ємні сполуки, головна мета, відрізнити захімічений продукт, від більш-менш натурального.

Опубліковано: "ЕКСУ"

"Електронна книга скарг України" - сайт кожного українця. Це віртуальний місток між людьми, у яких є проблеми, і журналістами, які шукають таких людей!

Читайте також

У нас дуже гарна розсилка. ПОДИВИТИСЯ ПРИКЛАД
Ми з Вами вже 50 секунд.
Давайте продовжимо?
Підпишіться, щоб отримувати якісну аналітику та цікаві статті 
Підписатися!
Ні. дякую!
"Електронна книга скарг в Білій Церкві"Електронна книга скарг Закарпаття" (готується до запуску)
Ми в інших містах