Який йогурт кращий?

Йогурти корисні, як для дітей, так і для дорослих. Але засилля цієї продукції в супермаркетах змушує задуматися, а який йогурт кращий, і як обрати хороший йогурт? Читайте далі… Якщо...
yogurt-patanie-eda-klubnika
Фото: blog.daum.net

Йогурти корисні, як для дітей, так і для дорослих. Але засилля цієї продукції в супермаркетах змушує задуматися, а який йогурт кращий, і як обрати хороший йогурт? Читайте далі…
Якщо Вам подобається йогурти і Ви просто їх механічно згребаєте з полиць, варто задуматися, чи правильно так робити. Бо висока ціна – не завжди запорука якості. Щоб дізнатися, який йогурт кращий, слід почати з упаковки.
Вивчаємо упаковку. Візьміть з полиці будь-який йогурт і подивіться на його склад. Найчастіше пишуть, що там є молоко нормалізоване, молоко відновлене, молоко сухе знежирене, всілякі стабілізатори, ароматизатори, регулятори кислотності. І як Вам здається чи можна сказати, що такий йогурт кращий?

Справжній йогурт – «живий»

Можна сказати, що «живий» йогурт, корисніший ніж звичайний. В такому «живому» продукті мають бути присутні бактерії. Шукайте на етикетці напис «активні» і «живі» культури, наприклад, Lactobacillus bulgaricus, Bifidus и Lactobacillus acidophilus.

В складі справжніх, натуральних, йогуртів завжди присутні Lactobacillus bulgaricus, а от така культура, як Lactobacillus acidophilus – може бути відсутня. Але саме культура притаманна саме кращому йогурту. Вона корисна для нашого шлунку. Виробники йогуртів можуть піти й на хитрість, наприклад, замість: «Живі активні культури» напишуть «вироблений на основі живих лактобактерій».

Строк придатності

Який йогурт кращий? Той у якого термін придатності – не більше двох тижнів, але в ідеалі, він не повинен перевищувати більше тижня. Звичайно, щоб йогурт тримався довше, вже багато сказано, що виробник буде йти на хитрощі. Одна з них, яка подовжить термін придатності – термінізовані йогуртові продукти. Але слід зазначити, що в таких продуктах корисна мікрофлора відсутня. Бо така термінізація проходить завдяки термообробці, яка збільшує термін придатності і може доходити до трьох-чотирьох місяців. Є певні міжнародні стандарти якості, згідно яких, саме кращий йогурт не повинен проходити термообробку і в ньому повинні зберігатися молочнокислі бактерії, які помирають через 5-7, максимум, через два тижні при температурі 0 + 10С.

Який йогурт кращий з додаванням фруктів і підсолоджувачами чи без?

З вмістом фруктів і підсолоджувачів йогурти подобаються малюкам, але от користь від них сумнівна. Калорій цукру в них навіть більше ніж власне самого йогурту. Без сумніву, краще купувати натуральний продукт без наповнювачів, а вже потім, додати до нього всі необхідні інгредієнти: банан, апельсин, загалом, те, чого хочеться… Але любителів справжнього йогурту, не так просто і знайти. Більшість покупців віддають перевагу йогуртам з домішками. Але знову ж, повертаючись до теми термообробки, такі фрукти, які додаються до йогурту піддаються оборобці і в результаті залишаються без вітамінів. Купуючи йогурт – кращий буде, який вміщатиме два головних інгредієнта: знежирене або пастеризоване молоко, а також той, в якому є живі культури молочнокислих бактерій.

Кращий йогурт, на що звертати увагу?

При купівлі варто звернути увагу на вміст кальцію – корисного мікроелементу. Його вміст в йогурті має бути в межах 300 мг. А калорійність – не більше 250 Ккал. Небезпечні інгредієнти в йогурті. Тут все просто, намагайтеся не купувати йогурт з написами про ароматизатори, ідентичні натуральному – це чиста хімія, яку часто використовують в їжі.

Який кращий йогурт: упаковка

Не купуйте йогурт з деформованою упаковкою. Пом’ята упаковка – вона говорить про порушення герметичності , а значить і про те, що вміст її – може бути шкідливим для здоров’я. В деяких джерелах стверджують, що упаковка пластмасова краща для йогурту – бо під час транспортування він краще зберігається.

І на додачу, який йогурт кращий? – приготований власними руками

1. Потрібне розігріте молоко до 40-45 градусів.
2. Додаємо йогуртову закваску. Закваскою може стати звичайний куплений йогурт, який кращий йогурт – ми вже про це говорили. Обрали, додали. Це буде тільки першою закваскою, далі основою може слугувати йогурт, який Ви самі приготуєте.
3. Залежно від температури потрібно утеплити йогурт і саму посудину, в якій готуєте йогурт. Можна поставити і на батереї – головна мета забезпечити правильну-рівну температуру протягом 4-10 годин.
4. Залишаємо молоко на 4-10 годин. За скільки буде готовим продукт залежить від температури.
5. Перевіряти необхідно йогурт пару разів за це час. Про готовність його свідчить біла маса з невеликою кількістю сироватки згори.
6. Готовий йогурт, кладете в холодильник, додаючи фрукти по бажанню. Там він доготується , і навіть кислота, якщо трохи перетримати в теплі – зникає.

Опубліковано: "ЕКСУ"

"Електронна книга скарг України" - сайт кожного українця. Це віртуальний місток між людьми, у яких є проблеми, і журналістами, які шукають таких людей!

Читайте також

У нас дуже гарна розсилка. ПОДИВИТИСЯ ПРИКЛАД
Ми з Вами вже 50 секунд.
Давайте продовжимо?
Підпишіться, щоб отримувати якісну аналітику та цікаві статті 
Підписатися!
Ні. дякую!
"Електронна книга скарг в Білій Церкві"Електронна книга скарг Закарпаття" (готується до запуску)
Ми в інших містах