Фото: zhidao.baidu.com

Які продукти можуть викликати рак

Напівфабрикати, фастфуд та інші перероблені продукти небезпечні для здоров’я. В них мало поживних речовин, зате багато жирів, хімічних домішок і спецій. Але найгірше, що деякі продукти містять канцерогени, що...

Напівфабрикати, фастфуд та інші перероблені продукти небезпечні для здоров’я. В них мало поживних речовин, зате багато жирів, хімічних домішок і спецій. Але найгірше, що деякі продукти містять канцерогени, що і підвищує небезпеку онкологічних захворювань.

Наводимо п’ять найшкідливіших продуктів, які вчені найчастіше пов’язують з раковими захворюваннями.

Попкорн, розігрітий в мікрохвильовій печі

Готувати такий попкорн дуже зручно, але при цьому він дуже шкідливий. Справа в тому, що в ньому міститься дуже отруйна хімічна речовина – перфтороктанова кислота. Кілька досліджень показали, що люди, які вживали цю речовину в будь-якій формі, з більшою ймовірністю можуть захворіти раком сечового міхура і нирок.

Якщо ж Ви ніяк не можете дивитися фільми без попкорну, краще зробіть його на пательні або ж купіть готовий.

Консервовані томати

Більшість консервних банок покриті бісфенолом А (BPA), який є ендокринним руйнівником – він руйнує чи імітує гормони і в результаті підвищує ризик захворювання на рак грудей або простати. Консервовані помідори особливо шкідливі, оскільки через підвищену кислотність вони швидше вбирають в себе бісфенол А. Тому найкраще купувати свіжі помідори.

Штучно вирощений лосось

Багато хто знає про корисні властивості лосося, проте далеко не всі цікавляться тим, звідки його привезли. Виявляється, якщо лосося не було впіймано в морі, а був вирощений на спеціальній фермі, то в ньому високий рівень забруднювачів, зокрема поліхлорованих біфенілів, діоксинів і токсафенів, які можуть викликати рак. Тому бажано купувати дикого лосося, хоча коштує він дорожче.

Гідрогенізована олія

На відміну від натуральних рослинних масел, гідрогенізована олія виготовляється штучним шляхом з овочів і, згідно з дослідженнями, може викликати рак. У такому маслі міститься велика кількість речовин, які допомагають напівфабрикатам зберігатися довго, а також змінюють їхній колір та смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Дітей труять барвниками. МОЗу байдуже. 41 продукт не для дітей

У цих маслах високий рівень вмісту жирних кислот омега-3, які впливають на структуру і гнучкість клітинних мембран і підвищують ризик захворювання на рак, особливо різними видами раку шкіри. У маслі також містяться трансжири, які, як показують дослідження, також можуть стати причиною ракових захворювань.

Картопляні чіпси

У цих популярних ласощах є акриламід – поширений канцероген, який також міститься в цигарках. Він з’являється в чіпсах, коли їх смажать у фритюрі при температурі 120 °С, завдяки чому чіпси стають хрусткими. Ця речовина також пов’язана з підвищенням ризику онкологічних захворювань. Проте зовсім не обов’язково повністю відмовлятися від чіпсів. Ви можете готувати їх самостійно на оливковій олії або купувати більш корисні чіпси, наприклад бананові.

Опубліковано: "ЕКСУ"

"Електронна книга скарг України" - сайт кожного українця. Це віртуальний місток між людьми, у яких є проблеми, і журналістами, які шукають таких людей!

Читайте також

У нас дуже гарна розсилка. ПОДИВИТИСЯ ПРИКЛАД
Ми з Вами вже 50 секунд.
Давайте продовжимо?
Підпишіться, щоб отримувати якісну аналітику та цікаві статті 
Підписатися!
Ні. дякую!
"Електронна книга скарг в Білій Церкві"Електронна книга скарг Закарпаття" (готується до запуску)
Ми в інших містах