McDonald’s зізнався, що додає поліпшувач до картоплі фрі

У ході зйомки було з’ясовано, що нарізану  соломкою картоплю вимочують в природний підсолоджувач. Всесвітня мережа швидкого харчування McDonald’s додає в свою картоплю-фрі поліпшувачі і стабілізатори кольору, повідомляє The Daily...
Макдональдз

У ході зйомки було з’ясовано, що нарізану  соломкою картоплю вимочують в природний підсолоджувач.

Всесвітня мережа швидкого харчування McDonald’s додає в свою картоплю-фрі поліпшувачі і стабілізатори кольору, повідомляє The Daily Mirror. Процес приготування страви був показаний в американському телешоу Mythbusters (Руйнівники легенд) на телеканалі Discovery.

У ході зйомки було з’ясовано, що картоплю вимочують в природному підсолоджувачі під назвою декстроза. Саме так досягається золотистий колір при смаженні.

Після цього в нього додають пирофосфат натрію (неорганічна харчова добавка-стабілізатор) щоб зберегти колір напівфабрикатів від фабрики до ресторану. На виробництві нарізану картоплю перед відправкою обсмажують до неповної готовності, а потім заморожують.

https://www.youtube.com/watch?v=el0EDgyO39w#t=186

Знімальна група Discovery побувала на фабриці, що виробляє картоплю-фрі для мережі швидкого харчування, з дозволу McDonald’s.

Метою візиту було розвінчання чуток про ненатуральності фірмової страви мережі ресторанів швидкого харчування.

“Я знаю, про що ви думаєте. Ви запитуєте себе: це, взагалі, картопля?”, – Поставив глядачам питання ведучий передачі Грант Імахара.

Потім він нагадав, що McDonald’s позиціонує цю страву як просту і натуральну, що складається лише з картоплі, олії та солі.

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s заснована в 1940 році братами Діком і Маком Макдоналд. Свій перший ресторан вони відкрили в місті Сан-Бернардіно, в штаті Каліфорнія. У 1948 році компанія вперше у світі сформулювала принципи концепції “швидкого харчування”.

Компанія працює за принципом франчайзингу. Право ексклюзивного агента по франчайзингу у власників корпорації викупив Рей Крок в 1954 році. За підсумками 2010 року компанія посвідає друге місце за кількістю ресторанів у світі після ресторанної мережі Subway.

Опубліковано: "ЕКСУ"

"Електронна книга скарг України" - сайт кожного українця. Це віртуальний місток між людьми, у яких є проблеми, і журналістами, які шукають таких людей!

Читайте також

У нас дуже гарна розсилка. ПОДИВИТИСЯ ПРИКЛАД
Ми з Вами вже 50 секунд.
Давайте продовжимо?
Підпишіться, щоб отримувати якісну аналітику та цікаві статті 
Підписатися!
Ні. дякую!
"Електронна книга скарг в Білій Церкві"Електронна книга скарг Закарпаття" (готується до запуску)
Ми в інших містах