шашлик-мясо

Обережно – шашлик. Шокуюче зізнання працівника супермаркету

Журналісти “Електронної книги скарг України” підготували лайфхак на вихідні. Як обрати справжнє м’ясо для шашлику і залишитися здоровим. Травневі свята на поріг – шашлик на стіл. Саме з цих...

Журналісти “Електронної книги скарг України” підготували лайфхак на вихідні. Як обрати справжнє м’ясо для шашлику і залишитися здоровим.

Травневі свята на поріг – шашлик на стіл. Саме з цих днів починається розпал шашликової манії. Але, щоб відпочинок вдався, потрібно уважно підходити до вибору м’яса і його маринування. Якщо ж Ви лінуєтесь і хочете купити напівфабрикат в магазині, то ця стаття саме для Вас.

Магазин чи ринок?

«Готуючи замариноване м’ясо, найчастіше кухарі в супермаркетах використовують вже зіпсовану продукцію», – і це не фантазія журналістів, а ексклюзивне зізнання одного з працівників супермаркету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Косметика року: маски на дому і креми для Селфі

«Спочатку вимочують, «вбивають запах», засипають спеціями і подають як якісний продукт», – шокує нас кухар одного з мережевих супермаркетів, яка захотіла залишитись невідомою, – зазвичай його [ м’ясо ] завозять однією великою партією, і не встигають продати в готовому вигляді. Тому замариноване – найкращий спосіб «відбити» гроші. Що ж до свіжого , то тут можуть бути варіанти»

Але все таки найкраще купувати м’ясо там, де його можна понюхати, пощупати і вибрати найкраще. А це ринки і спеціалізовані магазини.

Як обрати?

Найпопулярніше м’ясо для шашлику – свинина. З цим погоджуються професійні кухарі. Для приготування вони радять використовувати свинячу шию. Це м’ясо з невеличкими прошарками сала, яке при смаженні топиться на вогні і ніби поливає саме м’ясо, відтак воно буде соковитим.

При покупці свинини на ринку зверніть увагу на шкуру тварини. Вона має бути білого кольору. Це вказує на те, що вона була здоровою. А от різні плями або жовтуватий колір шкури мають бути «сигналами SOS».

За кольором м’ясо свинини може розрізнятися. У молодої свинки м’ясо рожевого кольору. З віком – м’ясо темніє. Якщо ж перед Вами темне м’ясо, яке покрите плівкою, то такий продукт буде сухим і жорстким.

Гарне ж свиняче м’ясо повинно бути щільне, еластичне, на зрізі схоже на мармур (за рахунок жирових прожилок). Також у нього не повинно бути ніякого запаху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “10 типових помилок у тренажерній залі

Натисніть на нього пальцем (не виделкою!): якщо м’яке – то шашлик буде ніжним і воно Вам однозначно підходить.

Якщо ж хочете готувати шашлик із телятини, також візьміть вирізку, якщо з ягнятини – каре (квадратну вирізку з ребер), а якщо з курятини – філе. І знову ж дивіться на колір м’яса і запах.

Як маринувати?

Найкращий маринад для м’яса: свіжість і запах. Тільки такий продукт можна приправити сіллю, перцем та іншими простими спеціями. У кожного свій рецепт – основне не перестаратися із приправами. Замаринувавши кухарі з досвідом радять покласти м’ясо у вакуумний пакет, і через годину шашлик буде готовий до смаження.

Опубліковано: "ЕКСУ"

"Електронна книга скарг України" - сайт кожного українця. Це віртуальний місток між людьми, у яких є проблеми, і журналістами, які шукають таких людей!

Читайте також

У нас дуже гарна розсилка. ПОДИВИТИСЯ ПРИКЛАД
Ми з Вами вже 50 секунд.
Давайте продовжимо?
Підпишіться, щоб отримувати якісну аналітику та цікаві статті 
Підписатися!
Ні. дякую!
"Електронна книга скарг в Білій Церкві"Електронна книга скарг Закарпаття" (готується до запуску)
Ми в інших містах